Столичният общински съвет ще гласува днес отново алея до руското посолство

...
Столичният общински съвет ще гласува днес отново алея до руското посолство
Коментари Харесай

СОС срещу областния на София: Гласуват отново решенията за `Героите на Украйна` и `Борис Немцов` |

Столичният общински съвет ще гласоподава през днешния ден отново алея до съветското посолство в София да носи името " Героите на Украйна ", а озеленено пространство в регион " Изгрев " да се споделя " Борис Немцов ", както и знамето на Украйна да бъде издигнато на административната постройка на Столична община на ул. " Московска " паралелно до българското. 

Общинските съветници трите на предходното си съвещание на 7 април, само че регионалният шеф на София Иван Кючуков, който е от квотата на Има Такъв Народ, ги блокира и върна на СОС, като ги разгласи за незаконосъобразни. 

Трите отчета са импортирани още веднъж и са включени като спомагателни точки в дневния ред на съвещанието на съветниците през днешния ден. 

Правото на регионалния шеф да връща решения на общинския съвет за ново разглеждане е както президентското несъгласие за Народното събрание, изясни ръководителят на СОС Георги Георгиев. 

Съветниците от БСП-София се заканиха да " отстояват правото пред съда ", в случай че СОС одобри решенията още веднъж. Днес от 9 часа столичните социалисти провеждат митинг против " повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура и именуването на пространства на „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “, които регионалният шеф на София град анулира като незаконосъобразни ". Протестът се провежда от Градския съвет на Българска социалистическа партия – София взаимно с Национално придвижване „ Хан Кубрат “ и други патриотични организации, осведомят от партията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР